Blijf op de hoogte van de laatste updates!


Introductiekamp 2019

Het introductiekamp 2019, dat afgelopen augustus plaatsvond op het altijd zonnige Ameland was ook dit jaar weer een groot succes. De foto's staan inmiddels ook online: 

 

Introductiekamp 2019


Beste studenten,
Bijna drie jaar geleden is studievereniging Creatorem Mundi opgericht door het eerste bestuur, bestaande uit Patrick, Jordy, Auke en Bauwe. Het tweede bestuur van het huidige collegejaar heeft het stokje overgenomen, echter is het nu tijd dat er een nieuw bestuur wordt aangesteld voor 2019/2020.
Het huidige bestuur heeft met plezier de taken uitgevoerd en de bijbehorende verantwoordelijk op zich genomen. Desalniettemin is het belangrijk dat een fris bestuur de visie en de koers voor het volgende collegejaar bepaald.
Wij zijn opzoek naar een volledig nieuw bestuur voor studiejaar 2019-2020. De functieomschrijvingen van de bestuursleden zijn als afbeelding bijgevoegd.
Ben jij opzoek naar een leuke, leerzame en uitdagende functie, wil jij connecties opbouwen, je netwerk vergroten en ervaring opdoen met het managen van een vereniging? Laat dit ons voor 1 maart a.s. weten via een mailtje naar:
s.v.creatoremmundi@gmail.com
Met vriendelijke groet,
Hielke, Levi, Tara en Michiel

Kerstborrel op 12 december

 

Het is bijna kerst en je weet wat dat betekend!! Op 12 december openen wij de deuren van Sociteit Vox voor onze kerstborrel. Hier gaan we gezellig samen eten, doen we een pubquiz en gaan daarna door naar het gala in de Harmonie! Let op!! Je kan alleen pinnen of betalen met onze SVMunten.

Om 4 uur is iedereen welkom om een biertje of wijntje te drinken. Hopelijk tot dan!

 

Groetjes Hielke, Levi, Michiel & Tara

 

 


Speeddates en Pitchtraining!

Op woensdag 28 november vanaf 15:00 organiseert S.V. Creatorem Mundi in samenwerking met Continu Nederland speeddates. Gedurende deze speeddates ga je in gesprek met een aantal bedrijven over wat je voor hen kan betekenen en natuurlijk andersom. Een aanrader voor als je opzoek bent naar een bijbaan of stageplek!

De bedrijven zien graag dat je goed voorbereid naar deze speeddates komt, vandaar dat een week eerder op 21 november om 15:00 een PITCH-training wordt gehouden. Tijdens deze interactieve training van ongeveer een uur leer je hoe je jezelf moet promoten met begeleiding en hulp van deskundige adviseurs van Continu.

 

De speeddates zijn helaas alleen voor Civiele Techniek- en Bouwkunde studenten, de pitchtraining is is voor alle drie de opleidingen. Beide evenementen zijn gratis!

 

Mail voor 15 november je C.V. naar s.v.creatoremmundi@gmail.com als je je wilt opgeven voor de speeddates en/of de pitchtraining. In de week hierna zal je meer informatie ontvangen.

 

Let op! 

Voor de pitchtraining en speeddates is het van belang dat je meerdere kopieën van je C.V. meeneemt en via de mail verstuurt naar de S.V.

Er is slechts plaats voor circa 20 studenten bij de speeddates, dus geef je snel op want VOL = VOL.

 


Borrel 17 oktober

 

Aankomende woensdag is het zover! De eerste borrel van schooljaar 2018/2019. om dit schooljaar in te luiden vieren we dit met een klein feestje. Vanaf 4 uur is iedereen welkom om een biertje te komen drinken, rond de klok van 6 worden er pizza's bezorgd. De borrel duurt tot ongeveer 10 uur, er is dus nog de mogelijkheid om te stappen.

 

Het nieuwe bestuur kan alle hulp gebruiken. Lijkt het je leuk om mee te helpen in het bestuur, de wintersportcommissie, activiteitencommissie of een andere commissie. Stuur dan een mailtje naar s.v.creatoremmundi@gmail.com. In overleg met je SLB'er zijn hier VKR-punten voor te krijgen!


Nieuw bestuur 2018-2019

Het bestuur van studiejaar 2018-2019 heeft de studievereniging overgenomen van het bestuur dat de studievereniging opgericht heeft. Het oude bestuur en de leden van de activiteitencommissie hebben deze studenten tijdens het introductiekamp dusdanig geënthousiasmeerd, dat de studenten de vereniging vol enthousiasme over hebben genomen. 

 

Het nieuwe bestuur bestaat uit, v.l.n.r. 

- Tara van der Schaaf, penningmeester 

- Hielke Beijering, voorzitter 

- Michiel daalder, secretaris 

- Levi Ubbink, vice voorzitter 

Maak kennis met onze nieuwe sponsor, KWS:

Wegen en openbare ruimten. Over land en water. Boven en onder de grond. KWS ontwerpt, bouwt, onderhoudt beheert en exploiteert infra. Met eigen materieel en dochters en deelnemingen in het hele land biedt KWS een waaier aan disciplines. Van advies tot asfaltproductie. Van specialisme en kleinschalig werk voor gemeenten en particulieren tot omvangrijke multidisciplinaire projecten waarin we de complete infrastructuur realiseren.

 

Is er een alternatief ontwerp denkbaar? Kan het sneller en efficiënter? Hoe ontzorgen we de omgeving? Creativiteit kijkt met andere ogen naar projecten en processen. Van het ontwerp tot het onderhoud. Elk stadium leent zich voor vernieuwing. Een andere aanpak, een ander product of materiaal: innovatie zit in ons bloed. Van de techniek tot het proces: KWS bedenkt zowel gevraagd als ongevraagd creatieve en innovatieve oplossingen.


Ons nieuwe commissielid, Hielke Beijering, stelt zich voor:

Mijn naam is Hielke Beijering, eerstejaars student Civiele Techniek. Ik ben 18 jaar jong en woon in Hijum. Verder heb ik een bijbaantje bij de Jumbo in Stiens als ‘AGF-verkoopmedewerker’. Dat is eigenlijk gewoon de appels en bananen bijvullen. Deze jongen doet ook nog aan handbal, ik speel in het eerste van de vereniging FHC, in Stiens.
Tijdens lange autoritten over snelwegen, bruggen en onder aquaducten door vond ik het altijd al interessant hoe die Civiele werken zijn bedacht en aangelegd. Later wil ik hier zelf aan mee werken, vandaar dat ik voor Civiele Techniek heb gekozen.
Mijn middelbareschooltijd begon op het Stedelijk Gymnasium in Leeuwarden. Hier ben ik na drie en een half jaar afgestroomd naar het Leeuwarder Lyceum. Daar heb ik nog twee jaar vwo gedaan om uiteindelijk op die school toch mijn havodiploma te halen.
Ik ga de Activiteitencommissie versterken met als doel om contact tussen de studenten uit verschillende jaren te verbeteren, ik zelf ook wel van een feestje hou en natuurlijk om iedereen een prachtige studietijd te bezorgen!


Een nieuwe sponsor!

Beste Studenten,

 

Voor het aankomende studiejaar hebben wij er een sponsor bij! Dit is boekhandel Studystore, via Studystore hebben wij als studievereniging geregeld. Dat iedereen die via de volgende link boeken bestelt KORTING krijgt op al zijn boeken; studystore.nl/sv-creatorem-mundi  Wanneer je deze link aanklikt staan alle boeken pakketten gelijk voor je klaar! Wil je goedkopere tweedehands boeken? Ook dan kun je bij deze link terecht!

 

Naast dat jullie korting krijgen op de boeken, krijgt de studievereniging 1% bovenop iedere bestelling die via onze link naar Studystore wordt gedaan. Van dit geld kunnen wij de activiteiten en uitjes voor onze studenten goedkoper maken.

 


Lútsen Bonenkamp, ons eerste KAScommissielid, stelt zich voor:

Een nieuw commissielid! Lútsen Bonenkamp maakt nu deel uit van de kascommissie. Dit betekent dat Lútsen zich bezig gaat houden met de financiële kant van onze vereniging. Namens het bestuur alvast heel veel succes!
Hieronder stelt Lútsen zichzelf even voor:

Mijn naam is Lútsen Bonekamp, ik ben 19 jaar oud en tweedejaars student Civiele Techniek. Het afgelopen half jaar heb ik stage gelopen bij het bedrijf Gebr. Van der Lee bij het project Knooppunt Joure. Hier heb ik gewerkt in ontwerp, werkvoorbereiding en uitvoering. Tijdens mijn stage heb ik de bouw van de fly-overs vanaf het begin mee mogen maken, dat was een erg mooie ervaring.

Voordat ik begon aan de studie civiele techniek heb ik VWO gedaan op het Bogerman in Sneek. Hierna heb ik voor de Civiele Techniek gekozen, omdat ik het een mooi en breed werkveld vond waarin ik graag zou willen werken. Van kleins af aan ben ik namelijk al erg geïnteresseerd in de bouw en het ontwerpen van bruggen, zeeweringen en wegen.


Aloha Studenten!

Samen hebben wij mogen genieten van een enorm gezellige en geslaagde afsluiting van het studiejaar 2016/2017. 

Wij als SV Creatorem Mundi wensen iedereen veel succes met de laatste tentamen week. Verder wensen we jullie allemaal alvast een fijne zomervakantie toe en we hopen jullie na de zomer allemaal terug te zien voor een feestelijke opening van het studiejaar 2017/2018. 

 

Iedereen bedankt voor de leuke avond! 

 

Klik hier voor de overige foto's van de borrel.

 

Vergeet ons niet te liken op Facebook om op de hoogte te blijven van onze activiteiten. 

 

 

Speeddates waren een groot succes!

De eerste speeddates zitten er weer op! De studenten hebben de kans gekregen om met bedrijven in contact te komen en zo indien mogelijk een bijbaan of een stageplek te bemachtigen. Gedurende de middag hebben wij veel positieve reacties mogen ontvangen van zowel de studenten als de bedrijven! Dit is natuurlijk fantastisch en daarom hebben wij samen met onze sponsor Or-quest besloten om vaker van deze speeddates te gaan organiseren! Wij willen alle deelnemers bedanken voor het meedoen en wellicht tot de volgende keer!

 

Klik hier voor de foto's van de speeddates.  


Borrel 15 Juni, Kom jij ook?

VACATURE: Trainee met als specialiteit Bouwkunde en/of Vastgoed

Voor een gemeente in Friesland is Kenonz op zoek naar een trainee met als specialiteit Bouwkunde en/of Vastgoed. 

 

Wat ga je doen?

- Verrichten van diverse werkzaamheden gericht op met name onderhoud, maar ook beheer van gemeentelijk vastgoed (bouwkundig, installatietechnisch en terreinvoorzieningen);

- Deel uitmaken van werkgroepen en projecten;

- Beoordelen en toetsen van plannen en initiatieven;

- Adviseren van de Senior Beleidsmedewerker Huisvesting van het team Ruimte en Economie op het gebied van onderwijs-, sport- en welzijnsaccommodaties in de breedste zin van het woord;

- Adviseren aan het college van B&W/gemeenteraad;

- Fungeren als aanspreekpunt en gesprekspartner voor burgers, verenigingen, beheerders, exploitanten, (nuts)bedrijven en overheidsinstanties over zaken van uiteenlopende aard;

- Afhandelen van inkomende post in zaakgericht werken;

- Uitvoeren van werkzaamheden voor de Planning & Control-cyclus.

 

Wij vragen:

- Je beschikt over een afgeronde opleiding richting Bouwkunde op minimaal HBO-niveau;

- Je bent wendbaar, resultaatgericht en kunt goed samenwerken;

- Je hebt affiniteit met integraal beheer van gemeentelijk vastgoed;

- Je kunt goed hoofd- en bijzaken scheiden;

- Je hebt goed ontwikkelde communicatieve en sociale vaardigheden;

- Je hebt lef, een ondernemende instelling, een praktische en oplossingsgerichte manier van werken en staat voor kwaliteit.

 

Het is een functie voor langere tijd, waarbij je een contract met uitstekende arbeidsvoorwaarden wordt geboden door Kenonz.

Heb je interesse? Stuur dan je CV + motivatie op naar ronald@kenonz.nl of bel voor meer informatie naar 06-83181037 (Ronald Bloem)


Lia de Vries, ons nieuwe commissielid stel zich voor:

Hoi! Mijn naam is Lia de Vries, student bouwkunde op de NHL Hogeschool. Momenteel loop ik de tweedejaars stage bij bouwbedrijf Kolthof bv en heb ik het hier erg naar mijn zin.

 

Wie ben ik – Ik ben geboren in Stiens en woon hier al heel me leven samen met mijn ouders en broer (als hij niet op zee zit). Mijn hobby's zijn fotografie, sporten en ik speel piano. Verder vind ik het erg tof om naar festivals te gaan om daar muziek live te horen en nieuwe bandjes te ontdekken.

 

Bouwkunde en ik – Toen ik voor het eerst in aanmerking kwam met bouwkunde was ik een jaar of 4 en speelde ik met lego. Ik denk dat iedereen dat wel heeft gedaan. De liefde voor dingen creëren en zowel creatief als technisch bezig zijn is altijd gebleven. Op een gegeven moment begon ik het erg interessant te vinden om architectuur te fotograferen en nam ik vaak een camera mee wanneer er een stadje bezocht werd. Vanuit mijn havo-achtergrond (Piter Jelles Impulse te Leeuwarden) ben ik toen opzoek gegaan naar een opleiding die aansluit bij mijn interesse voor architectuur, creativiteit en techniek. Al snel kwam ik bij de opleiding bouwkunde en was de keuze snel gemaakt. Ik voel me hier helemaal op mijn plek en vind het prettig om uitdaging te hebben en resultaatgericht te werken.

 

Mijn rol binnen de activiteiten commissie - Als lid van de activiteitencommissie wil ik ervoor zorgen dat de verschillende leerjaren en opleidingen elkaar meer spreken door gezamenlijke activiteiten te organiseren. Mijn rol zal in het begin vooral het brainstormen naar nieuwe evenementen zijn. Ik kijk ernaar uit mij hiervoor in te zetten!


Yasmin Veenstra stelt zich voor:

Mijn naam is Yasmin Veenstra, vanaf september aanstaande een derdejaars student bouwkunde aan de NHL. Ik woon nog thuis bij mijn ouders met mijn jongere broertje en mijn oudere zus in het prachtige Burgum, waar waarschijnlijk nog nooit iemand van gehoord heeft. Ik was tot december 2016 werkzaam bij de Plus in het dorp, maar helaas had ik het iets te druk met de opleiding waardoor ik mijn baan maar heb opgezegd en nu van iets meer vrije tijd kan genieten. Sinds 6 februari 2017 zijn wij als tweedejaars studenten op stage bij een bouwbedrijf, dus tegenwoordig verdien ik daar mijn zakcentje.

 

Tot een paar weken voor mijn havo-examens had ik nog nooit aan de studie Bouwkunde gedacht. Toen een ckv-docent tijdens de les tegen mij zei dat hij Bouwkunde wel iets voor mij vond, dacht ik; “Timmeren en metselen, dat is toch niks voor mij?!”. Nou timmeren en metselen, dat doen we dus niet… helaas. Ik heb inmiddels de kans gekregen op stage om een stukje te metselen en misschien vind ik dat zelfs wel leuker dan op kantoor zitten, maar dat ter zijde. Ik stond in eerste instantie ingeschreven voor de opleidingen MBRT, Biologie docent en Biotechnisch laborant… Dan is bouwkunde wel even heel iets anders. Waarom ik dan toch voor bouwkunde heb gekozen, is omdat het creatieve binnen de opleiding mij erg aansprak. Ik heb het altijd al leuk gevonden om gebouwen te tekenen/te ontwerpen, maar ik had er nooit bij nagedacht dat dat weleens mijn werk kon gaan worden. Omdat puur het creatieve mij aansprak en het technische totaal niet, viel de opleiding mij in eerste instantie erg tegen. Inmiddels heb ik de techniek redelijk onder de knie en durf ik wel te zeggen dat ik mijn plekje gevonden heb op deze opleiding. Dit vooral ook door alle leuke activiteiten die er voor ons georganiseerd zijn, hierdoor heb ik veel nieuwe mensen en ook veel nieuwe vrienden leren kennen. Samen met de andere leden van de activiteitencommissie hoop ik iets toe te kunnen voegen aan de studies die jullie volgen aan de afdeling Built Environment.


Remco Alberda, ons commissielid stel zich aan jullie voor:

 

Mijn naam is Remco Alberda en september aanstaande ben ik derdejaars student bouwkunde aan de NHL Hogeschool.

 

Ik woon op kamers in Leeuwarden. In mijn studio ploeter ik, leer ik en geniet ik met volle teugen van het studentenleven en alles daaromheen. Oh ja, en soms wordt er gestofzuigd.. Om mijn collegegeld te betalen (en terrasjes) sta ik met plezier in het weekend achter de bar bij De Burgemeester van Napels!

 

Affiniteit met techniek - en dan vooral met bouwtechniek - heb ik altijd al gehad. Ik ben gestart met het timmeren, zagen en tekenen op het voortgezet onderwijs. Met veel plezier ging ik elke week naar de Anna Maria van Schurman in Franeker. Hierna ben ik naar de MTS in Sneek gegaan. Leergierig dat was en ben ik, dus de keuze om naar een hogere school te gaan was snel gemaakt.

 

Mijn passie is de ontwikkelingen in de techniek en organisatie. Ik was van mening mijn ei kwijt te kunnen binnen de studie 'Technische bedrijfskunde' die ik startte in 2014 aan de Hanze Hogeschool te Groningen. Hier miste ik de creativiteit, waar ik vol van zit en wel altijd kwijt kon in de bouwtechniek. Ondanks de leuke, leerzame tijd heb ik deze studie beëindigd en vervolgde ik mijn route; mijn route zou gaan starten aan de NHL Hogeschool.

 

September trotse derdejaars student bouwkunde en vanaf vandaag ook trotse commissielid van de studievereniging S.V. Creatorem Mundi. Ik hoop samen met de andere leden iets toe te kunnen voegen aan de studie, die jullie volgen aan de afdeling Built Environment. Ik zal een bijdrage gaan leveren aan het organiseren van leuke en leerzame activiteiten zoals, een borrel, studiereis, uitjes en enkele symposia.


Een nieuwe sponsor!

Sinds kort hebben wij een nieuwe sponsor vastgelegd. Haitsma Beton is een bedrijf met ruim honderd jaar expertise een solide factor voor de bouw en infrastructuur van Nederland en omringende landen. Die positie danken zij vooral aan hun pioniersgeest en ambitie om klantgericht te denken en te leveren. Door het vertrouwen van vele opdrachtgevers dragen zij zo bij aan een duurzaam en veilig bestaan.


Gezellige borrel in samenwerking met SV INGENIO!

Een nieuwe Sponsor!

Op de middag van 7 april 2017 hebben wij een nieuwe sponsor vastgelegd! Or-Quest is een detacheringsbedrijf die fanatiek bezig is met het verzorgen van bijbanen voor technische studenten.

 

Or-Quest. Gouden Kracht.

 

Or-Quest detacheert ambitieuze en gedreven professionals binnen organisaties in de wereld van de bouw, infra en techniek. Onze kandidaten hebben een sterk profiel: zij zijn de Gouden Krachten die vakkundig zijn geselecteerd op basis van hun kunde en passie voor het werk. Wij gebruiken onze kennis van de markt om effectief en met een persoonlijke aanpak te zoeken naar direct inzetbare professionals. Kandidaten die competent zijn en passen in de wereld waarin zij aan de slag gaan.

Wij streven ernaar professionals te vinden die werken op projectbasis, als zelfstandige of bij onze opdrachtgever in dienst willen.